2890 Tata, Új út 3. A/10.
+36 30 250-76-50
info@szexualiselet.hu

Magamról

szexuálterapeuta

Könyves Gusztáv szexuálterapeutaKönyves Gusztáv vagyok, szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó.

Szakemberként és magánemberként is azt vallom, hogy mindenkinek joga van a teljes, kiegyensúlyozott, boldog élethez. Ennek egyik alapvető feltétele a szexuális egészség, a szexualitás teljes és egészséges megélése.

Bár életünknek és személyiségünknek csak egy igen kis része a szexualitás, de annál meghatározóbb az életminőségünkre. A nem megfelelően megélt párkapcsolat és szexualitás negatívan hathat az életünk többi területére is, és viszont. A különböző betegségek, lelki problémák, a munkahelyen, vagy más területen kialakult stressz negatívan hathat a szexuális életünkre, szexualitásunkra. Ilyenkor érdemes szakemberhez fordulni, aki segíthet a pozitív változás mielőbbi beindításában.

Terapeutaként elsődleges célom, hogy segítsem a hozzám forduló  nőket és férfiakat az egészségesebb, és teljesebb szexualitás megéléséhez. Megfelelő szakmai tudással, a legjobb módszert megtalálva segíteni minden hozzám segítségért fordulónak. Munkám során minden esetben személyre szabott tanácsadást és terápiát alkalmazok. Fontosnak tartom továbbá a fiatalok egészséges szexuális nevelésének kérdését is.

A szexuálterápia során elsősorban a kognitív viselkedés terápiás eljárást alkalmazom kiegészítve különböző rehabilitációs, rekreációs módszerekkel.

Szakmai hátterem: Dr. Rusz Edit szexuálpszichológus neve által fémjelzett, Semmelweis Egyetem posztgraduális képzésén végeztem szexuálterapeutaként. Ezt megelőzően több olyan releváns képzésen is részt vettem, amelyek hozzájárultak a témával kapcsolatos ismeretei és tapasztalataim elmélyítésében.  Igazságügyi Minisztérium regisztrált válási és párkapcsolati mediátorként szerzett tapasztalataim is nagymértékben szélesítették a terápiában alkalmazott módszereimet, eszköztáramat.

Kutatási terület: daganatos mellműtétek hatása a szexualitásra és a szexuális életre.

Fontos, hogy figyeljünk a jelekre és időben forduljunk szakemberhez!

(Visited 11 298 times, 1 visits today)